Introductie-avond Medes Eilanden

Ronald Faber vertelt over de Medes EilandenHet staat buiten kijf dat het Spaanse L’Estartit tot een van Europa’s top-duikbestemmingen behoort. Op ongeveer een zeemijl uit de kust van dit voormalige vissersdorp liggen de Medes Eilanden. Sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw is vissen rondom deze eilanden verboden en is het gebied tot natuurreservaat uitgeroepen, en dat in zichtbaar onder water!

Tandbaarzen met gigantische afmetingen, murenes, scholen met honderden vissen, barracuda’s, Mola mola’s, dolfijnen, inktvissen en verschillende slakkensoorten vinden een thuis rondom de Medes Eilanden. Grotten en holen herbergen langoustines, garnalen en bloedkoraal. Wanden zijn begroeit met gele, witte en blauwe gorgonen en allerlei wieren en planten. Kortom: er is voor ieder wat wils.

Duikweek voor donateurs

In de week van koningsdag is er voor de donateurs van Passion4Diving de mogelijkheid om in dit unieke natuurreservaat te gaan duiken. In samenwerking met duikcentrum Aquatica Illes Medes in L’Estartit organiseert onze donateur Ronald Faber een duikweek in L’Estartit: speciaal voor onze donateurs!

Kom naar de introductieavond

Op donderdag 21 januari vertelt hij hier alles over in zwembad De Schelp.

Kom vanaf 19.30 uur voor zijn presentatie over de Medes Eilanden. Tijdens deze bijeenkomst zal hij alles uitleggen over de kosten, de reis en het verblijf. Als klap op de vuurpijl zal hij ook afsluitend zijn film “De terugkeer van de tandbaars” vertonen. Deze film, met internationale prijzen beloond op filmfestivals in Servië en Turkije, is geheel rond de Medes Eilanden gefilmd.